Länsmansgården idag och lite om dess historia

Flygelbyggnaden på Länsmansgården är helt nyrenoverad med byggnadsmaterial från förra sekelskiftet (med tillhörande golvknarr). Genom en smart planlösning har vi utnyttjat volymen maximalt. Vi har blandat kuriosa med funktionell inredning, modern varmluftsugn och vedeldad spis. Här finns möjlighet till 4 sängplatser, men det är avgjort bekvämast för den lilla familjen.

Bottenvåningen är fördelad på hall, kök, badrum och ett litet sovrum med en bäddsoffa. Köket har komplett utrustning och vi tillhandahåller basvaror som kryddor, olja, socker, mjöl.

 

entrén
I entrén står en norsk rörspis.

skrivplats
Havet syns bortom ängen.

badrum
I badrummet finns det dusch och ett gammaldags badkar.

pigrum
Pigkammarens säng kan bli en dubbelsäng.

översikt över gården  

Länsmansgården uppfördes ursprungligen 1884. Namnet på gården kommer av att fjärdingsman Arne Krondahl bodde och verkade här i många år. Han var inte bara lagens väktare utan också politiker, bankir och en person som man vände sig i förtoende till. Bland Aspöbor heter gården Krondahls.

 

Allrum
Övervåningen består av ett sovrum och ett allrum med TV, DVD
och internetuppkoppling.

 
köksplats köksbild matplats sovrum

Bottenvåningen är fördelad på hall, kök, badrum och ett litet sovrum med en bäddsoffa. Köket har komplett utrustning och vi tillhandahåller basvaror som kryddor, olja, socker och mjöl.